OER Bed & breakfast logo - voor prachtige overnachtingen in Drenthe de oerprovincie

b&b inn ghestre

kenmerken

over deze b&b

Overnachten op een verrassende locatie in een uniek natuurgebied onder het groene dak van sedumplantjes en historische oude eiken. Gelegen tegen een hoge oude houtwal die onderdeel uitmaakt van het oerlandschap in Gasteren. Het betreft de voormalige dorpsschool en het gymnastieklokaal.
Ons deel hebben we in gebruik als woning, twee gastenverblijven en een beleeflokaal. We hebben hier een heerlijk nest waar mensen in- en uitvliegen. Voornamelijk rustzoekers, fotografen, wandelaars en fietsers, die komen voor de schoonheid van het landschap en de stilte.

De Gasterse duinen naast en tegenover onze huis is een van de meest gefotografeerde landschappen van Nederland!

Gasteren is een dorpje van 450 inwoners en in de oertijd bevond zich hier de snelweg tussen Noord en Zuid Nederland. De oude karrensporen zijn nog zichtbaar in het landschap.

Hier liggen beekdal, ven, duin, bos, heide, hunebed, grafheuvel naast elkaar. De oertijd ligt hier voor het oprapen! Ook de bever en das hebben zich hier gevestigd. De Schotse Hooglanders, de schaapskudde en plaatselijke bewoners onderhouden hier het landschap.

Het appartement De Hooglanders is ook zeer geschikt voor langverblijf en kan desgewenst zonder ontbijt gehuurd worden. Het appartement De Duinen is geschikter voor kortverblijf of in combinatie met de Hooglanders voor langverblijf. Beide onderkomens zijn recent opnieuw ingericht en van alle gemakken voorzien.

Gastvrijheid, gezondheid, comfort en vormgeving betekenen voor ons een continue verbeterproces. Het ontbijt bestaat voornamelijk uit streekproducten waarbij we de focus leggen op biologisch. We oogsten zelf van de Tuin voor Zwaantje of uit onze kas en halen Dubbel Drents brood bij de bakker. De boer uit Anloo voorziet ons van zuivel en scharreleieren.

In het beleeflokaal/atelier worden met ingang van mei/juni 2023 workshops gegeven. Creativiteit, gezelligheid en gezondheid gaan hand in hand: kunstig werken en natuurlijk leren leven. Ontspanning en plezier in Drenthe. Onze tuin stellen we af en toe open.

faciliteiten

voorzieningen

voorwaarden/huisregels

Inchecken van 15:00 tot 22:00 uur of sleutelkastje
Uitchecken voor 11:00 uur
Huisdieren niet welkom
Roken niet toegestaan

ligging

onze tips

Hier vind je ons

omgeving