OER Bed & breakfast logo - voor prachtige overnachtingen in Drenthe de oerprovincie

ontdek drenthe: verken de 4 regio's

Drenthe is opgedeeld in 4 regio's: de Kop van Drenthe, de Hondsrug, Zuidwest Drenthe en Midden-Drenthe.

Drenthe, de provincie van rust, ruimte en natuur, is opgedeeld in vier prachtige regio’s die elk hun eigen charme en unieke attracties bieden. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, wilt genieten van de rustige natuur of op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, Drenthe heeft voor ieder wat wils. 

De Kop van Drenthe: Natuurlijke Schoonheid en Rust
De Kop van Drenthe is gelegen in het noorden van de provincie en wordt gekenmerkt door de prachtige natuur. Hier vind je uitgestrekte bossen, schilderachtige beekdalen en prachtige heidevelden. Het Nationaal Park Drentsche Aa is een van de hoogtepunten van deze regio. Wandel of fiets langs de kronkelende riviertjes, pittoreske brinkdorpen en historische boerderijen. Geniet van de rust en de prachtige vergezichten die deze regio te bieden heeft.

De Hondsrug: Cultuur en Geschiedenis
De Hondsrug is een uniek gebied dat zich uitstrekt van Groningen tot Coevorden. Het staat bekend om zijn karakteristieke zandruglandschap, gevormd tijdens de laatste ijstijd. Deze regio herbergt een schat aan cultureel erfgoed, waaronder hunebedden, grafheuvels en historische dorpen. Breng een bezoek aan het Hunebedcentrum in Borger en leer meer over de prehistorische bewoners van dit gebied. Verken ook de charmante dorpen zoals Zuidlaren, waar je de authentieke sfeer kunt proeven en de eeuwenoude tradities kunt ervaren.

Zuid-West Drenthe: Actief en Avontuurlijk
Zuid-West Drenthe is de ideale plek voor actieve natuurliefhebbers. Met uitgestrekte bossen, meren en moerassen biedt deze regio talloze mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten. Verken het Nationaal Park Dwingelderveld, het grootste natte heidegebied van West-Europa, te voet of per fiets. Geniet van de rustige wateren van het Drents-Friese Wold tijdens een kanotocht of ontdek de uitdagende mountainbikepaden in het Sleenerzand. In Zuid-West Drenthe vind je de perfecte balans tussen avontuur en ontspanning.

Midden-Drenthe: Rustieke Dorpen en Prachtige Landschappen
Midden-Drenthe is het kloppende hart van de provincie, met zijn rustieke dorpen, uitgestrekte veengebieden en groene weilanden. Bezoek het gezellige dorp Westerbork en leer meer over de geschiedenis van het kamp Westerbork tijdens de Tweede Wereldoorlog. Verken het prachtige landschap rondom het Blauwe Meer en maak een wandeling door het schilderachtige landschap van het Mantingerveld. Midden-Drenthe biedt een idyllische omgeving om te genieten van de rust en de natuur.

Of je nu op zoek bent naar natuur, cultuur, avontuur of gewoon wilt ontspannen, de vier regio’s van Drenthe hebben voor ieder wat wils. Ga op ontdekkingstocht en laat je betoveren door de diversiteit en schoonheid van deze prachtige provincie. Drenthe wacht op je met open armen!

Bij OER B&B bieden wij de mooiste overnachtingen in alle 4 de regio’s van Drenthe. Neem eens een kijkje bij ons aanbod!