OER Bed & breakfast logo - voor prachtige overnachtingen in Drenthe de oerprovincie

over ons

OER Bed & Breakfast is in 2023 gestart als platform waar we B&B-eigenaren van unieke B&B’s in Drenthe en bezoekers van de provincie met elkaar in contact brengen.  bezoekers met elkaar in contact brengen. Hier vind je de mooiste Bed & Breakfast in Drenthe. Van authentieke hoeves en oude boerderijen tot stadsappartementen gelegen in gezellige steden, er is voor ieder wat wils! Ons platform is zich op dit moment nog altijd aan het uitbreiden, dus houdt zeker ons aanbod B&B’s in de gaten.

Het Drentse Oer gevoel

Hier in Drenthe, te midden van uitgestrekte natuurgebieden, sfeervolle dorpen en rijke historie, vind je een unieke atmosfeer van oorspronkelijkheid, ongedwongenheid en robuustheid. In Drenthe draait alles om authenticiteit en het delen van kennis en ervaringen. Dat is waarom we trots zijn om de term OER te omarmen, wat staat voor Oorspronkelijk, Ongedwongen en Robuust.

De ongedwongen sfeer van Drenthe is overal voelbaar. Ontmoet de vriendelijke lokale bevolking, die je met open armen ontvangt en je graag vertelt over de rijke geschiedenis van de regio. Breng een bezoek aan de sfeervolle dorpen en steden, waar oude tradities en ambachten nog steeds worden gekoesterd. Maak kennis met de lokale kunstenaars, bezoek ambachtelijke werkplaatsen en proef de authentieke streekproducten.

Dompel jezelf onder in de oorspronkelijke pracht van Drenthe door een bezoek te brengen aan het prachtige nationale parken zoals het Dwingelderveld, de Drentsche Aa en het Drents-Friese Wold. Deze uitgestrekte natuurgebieden bieden een thuis aan diverse flora en fauna en laten je de schoonheid van het ongerepte landschap ervaren.

Wil jij een voorproefje zien van wat je kan verwachten? Ervaar alvast de Oerkracht van Drenthe. 

Het OER gevoel bij OER B&B

De B&B’s die aangesloten zijn bij het platform dragen bij aan het overbrengen van het OER gevoel van Drenthe. Zo zullen onze hartelijke gastheren en -vrouwen je met open armen ontvangen en met alle liefde hun perspectief van de provincie overbrengen. Ook de ligging van de verschillende B&B’s laten je het OER gevoel ervaren: vanuit de B&B stap je zo de nabijgelegen natuur in, die zo kenmerkend is voor de provincie.

Kom overnachten!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar het OER gevoel? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Om het gevoel te ervaren heb je aan één dag natuurlijk niet genoeg. Kom bij ons overnachten! Gebruik het zoekfilter om een accommodatie te vinden die past bij je wensen. Wat je wensen ook zijn, er is altijd wel een B&B die bij je past.

Je bezoek aan OER provincie Drenthe begint bij OER Bed & Breakfast!