OER Bed & breakfast logo - voor prachtige overnachtingen in Drenthe de oerprovincie

regio's in drenthe

Drenthe, de provincie van rust, ruimte en natuur, is opgedeeld in vier prachtige regio’s die elk hun eigen charme en unieke attracties bieden. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, wilt genieten van de rustige natuur of op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, Drenthe heeft voor ieder wat wils. 

Onze accommodaties vind je verdeeld over heel Drenthe. Dichtbij de natuur of juist in een bruisende stad.

zuidwest-drenthe

Zuid-West Drenthe is de ideale plek voor actieve natuurliefhebbers. Met uitgestrekte bossen, meren en moerassen biedt deze regio talloze mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten. Verken het Nationaal Park Dwingelderveld, het grootste natte heidegebied van West-Europa, te voet of per fiets. Geniet van de rustige wateren van het Drents-Friese Wold tijdens een kanotocht of ontdek de uitdagende mountainbikepaden in het Sleenerzand. Wissel de rust en ruimte van de natuur af met een bezoek aan authentieke brinkdorpen als Dwingeloo en Ruinen of ga shoppen in Meppel of Hoogeveen. In Zuid-West Drenthe vind je de perfecte balans tussen avontuur en ontspanning. 

Bed & Breakfast accommodaties in zuidwest-drenthe

midden-drenthe

Vanuit Midden-Drenthe ligt alles op steenworp afstand. Je kunt alle kanten op! Ga bijvoorbeeld naar Wildlands Adventure Zoo in Emmen of breng een bezoek aan het TT Circuit in Assen. Bezoek het gezellige dorp Westerbork en leer meer over de geschiedenis van het Kamp Westerbork tijdens de Tweede Wereldoorlog. Verken het prachtige landschap rondom het Blauwe Meer en maak een wandeling door het schilderachtige landschap van het Mantingerveld. Midden-Drenthe biedt een idyllische omgeving om te genieten van de rust en de natuur.

Bed & Breakfast accommodaties in midden-drenthe

De Hondsrug

De Hondsrug is een uniek gebied dat zich uitstrekt van Groningen tot Coevorden. Het staat bekend om zijn karakteristieke zandruglandschap, gevormd tijdens de laatste ijstijd. Deze regio herbergt een schat aan cultureel erfgoed, waaronder hunebedden, grafheuvels en historische dorpen. Breng een bezoek aan het Hunebedcentrum in Borger en leer meer over de prehistorische bewoners van dit gebied. Verken ook de charmante dorpen zoals Zuidlaren, waar je de authentieke sfeer kunt proeven en de eeuwenoude tradities kunt ervaren.

Bed & Breakfast accommodaties in de Hondsrug