OER Bed & breakfast logo - voor prachtige overnachtingen in Drenthe de oerprovincie

blogs

Vincent van Gogh jaar in Drenthe.

Ontdek het van Gogh jaar in Drenthe

Dit jaar markeert een bijzondere gelegenheid voor kunstliefhebbers en erfgoedbewaarders in Nederland, want het is het Van Gogh Jubileumjaar in Drenthe. Het is namelijk precies 140 jaar geleden dat de beroemde schilder de provincie Drenthe bezocht. 

Drenthe is opgedeeld in 4 regio's: de Kop van Drenthe, de Hondsrug, Zuidwest Drenthe en Midden-Drenthe.

Ontdek drenthe: verken de 4 regio's

Drenthe, de provincie van rust, ruimte en natuur, is opgedeeld in vier prachtige regio’s die elk hun eigen charme en unieke attracties bieden. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, wilt genieten van de rustige natuur of op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, Drenthe heeft voor ieder wat wils.

Gezin in het zand aan het water. De vader, moeder en twee kinderen genieten van het mooie weer

vier de zomer in drenthe

Vandaag is het dan zo ver: de zomer is officieel (volgens de agenda) begonnen! Mooi weer of niet, vanaf nu is het tijd om te zwemmen, te BBQ’en, maar vooral om te fantaseren over vakantie. Een aantal dagen er heerlijk tussenuit, hoe lekker klinkt dat! Kom vooral deze zomer eens naar Drenthe. In plaats van naar het buitenland te gaan hoef je nu maar een korte autorit te overleven.
Fijne vaderdag

een uniek vaderdagcadeau

Geef een onvergetelijke ervaring cadeau door een overnachting bij een van de unieke OER Bed and Breakfasts te schenken. Dit is het perfecte geschenk om je vader te verwennen en hem een moment van ontspanning en genot te bieden.

Drenthe is opgedeeld in 4 regio's: de Kop van Drenthe, de Hondsrug, Zuidwest Drenthe en Midden-Drenthe.

paasweekend in drenthe

Kom tijdens de Paasdagen naar Drenthe en geniet van een heerlijk weekend bij een OER bed and breakfast. Tijdens je verblijf kun je geniet van prachtige wandel- en fietsroutes door de uitgestrekte bossen en heidevelden die Drenthe rijk is. 

Gezin in het zand aan het water. De vader, moeder en twee kinderen genieten van het mooie weer

welkom op de website van oer bed & breakfast!

Wat leuk dat je onze nieuwe site bezoekt. Een nieuw , kleinschalig platform met alleen maar Drentse B&B’s. Onze Drentse B&B’s liggen verspreid over de verschillende gebieden van Drenthe.