OER Bed & breakfast logo - voor prachtige overnachtingen in Drenthe de oerprovincie

blogs

Mei!

Mei!

Het is (eind) mei 2024 en dat betekent fluitende vogels, de geur van bloesem én….we bestaan alweer één jaar met onze mooie website! Een mooi moment dus om terug te blikken op alles wat we vorig jaar bereikt en beleefd hebben. Samen met elkaar! 

 

20 seconden oerkracht

Ervaar de Oerkracht van Drenthe

Stap in de wereld van Drenthe, waar de Oerkracht voelbaar is in elke hoek van het landschap. Laat je betoveren door de ongerepte pracht van deze regio, waar de natuur nog heerst in al haar majesteit. In slechts 20 seconden per video krijg je een voorproefje van de adembenemende schoonheid die Drenthe te bieden heeft.

Kraanvogel migratie Drenthe

Drenthe voor vogelliefhebbers

Welkom in Drenthe, een provincie vol natuurlijke pracht en diverse vogelsoorten. Van majestueuze roofvogels tot kleurrijke zangvogels, hier is elke hoek van het landschap een uitnodiging voor vogelliefhebbers om te verkennen. Ga op ontdekking  in de betoverende wereld van het vogelspotten in Drenthe.

Blog fotografie in Drenthe

Fotografie in Drenthe: Vang de schoonheid

Van uitgestrekte heidevelden tot schilderachtige bossen, Drenthe biedt een unieke charme die elke fotograaf inspireert. Lees meer over de  kunst van fotografie in Drenthe en leer praktische tips om de schoonheid van deze provincie vast te leggen. Klaar om je camera te pakken en de wonderen van Drenthe te ontdekken door de lens van je camera?

Kerst in Drenthe

Kom ook de kerst vieren in Drenthe!

Met de feestelijke kersttijd in het vooruitzicht is er geen betere plek om de warmte en charme van het seizoen te ervaren dan in het adembenemende Drenthe. Met zijn schilderachtige landschappen, betoverende bossen en sfeervolle sfeer biedt deze regio de perfecte setting voor een onvergetelijke kerstervaring. Heerlijk om er even samen met je geliefden helemaal tot rust te komen. 

Untitled design - 2023-11-08T123707.898

Kom schaapjes kijken & tellen in Drenthe

Drenthe, het weelderige groene hart van Nederland, wacht op je met open armen. Ervaar de betoverende schoonheid van de natuur en maak kennis met de charmante schapen die het Drentse landschap verrijken. Terwijl je overdag naar de schapen kijkt, kan je in de avond in één van de comfortabele bedden van de OER B&B’s de schaapjes nog eens tellen. 

Herfst in drenthe

vier de Herfst in drenthe!

De herfst in Drenthe is een betoverende tijd van het jaar, wanneer de natuur zich hult in warme tinten van rood, oranje en geel. De lucht is gevuld met de heerlijke geur van de herfst en het kalmerende geluid van de wind die door de bomen waait. Overal om je heen zie je paddenstoelen die uit de grond opduiken, waardoor je wordt ondergedompeld in de magie van het seizoen. 

Vincent van Gogh jaar in Drenthe.

Ontdek het van Gogh jaar in Drenthe

Dit jaar markeert een bijzondere gelegenheid voor kunstliefhebbers en erfgoedbewaarders in Nederland, want het is het Van Gogh Jubileumjaar in Drenthe. Het is namelijk precies 140 jaar geleden dat de beroemde schilder de provincie Drenthe bezocht. 

Drenthe is opgedeeld in 4 regio's: de Kop van Drenthe, de Hondsrug, Zuidwest Drenthe en Midden-Drenthe.

Ontdek drenthe: verken de 4 regio's

Drenthe, de provincie van rust, ruimte en natuur, is opgedeeld in vier prachtige regio’s die elk hun eigen charme en unieke attracties bieden. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, wilt genieten van de rustige natuur of op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, Drenthe heeft voor ieder wat wils.

Gezin in het zand aan het water. De vader, moeder en twee kinderen genieten van het mooie weer

vier de zomer in drenthe

Vandaag is het dan zo ver: de zomer is officieel (volgens de agenda) begonnen! Mooi weer of niet, vanaf nu is het tijd om te zwemmen, te BBQ’en, maar vooral om te fantaseren over vakantie. Een aantal dagen er heerlijk tussenuit, hoe lekker klinkt dat! Kom vooral deze zomer eens naar Drenthe. In plaats van naar het buitenland te gaan hoef je nu maar een korte autorit te overleven.
Drenthe is opgedeeld in 4 regio's: de Kop van Drenthe, de Hondsrug, Zuidwest Drenthe en Midden-Drenthe.

paasweekend in drenthe

Kom tijdens de Paasdagen naar Drenthe en geniet van een heerlijk weekend bij een OER bed and breakfast. Tijdens je verblijf kun je geniet van prachtige wandel- en fietsroutes door de uitgestrekte bossen en heidevelden die Drenthe rijk is. 

Nationaal park Dwingelderveld

welkom op de website van oer bed & breakfast!

Wat leuk dat je onze nieuwe site bezoekt. Een nieuw , kleinschalig platform met alleen maar Drentse B&B’s. Onze Drentse B&B’s liggen verspreid over de verschillende gebieden van Drenthe.