OER Bed & breakfast logo - voor prachtige overnachtingen in Drenthe de oerprovincie

welkom op de website van oer bed & breakfast!

Welkom op de website van OER B&B

Wat leuk dat je onze nieuwe site bezoekt. Een nieuw , kleinschalig platform met alleen maar Drentse B&B’s. Onze Drentse B&B’s liggen verspreid over de verschillende gebieden van Drenthe. Per gebied vindt je alleen de mooiste B&B’s, de keuze is daardoor overzichtelijk én je kunt er ook op vertrouwen dat de B&B van je keuze er een is waar de gastheer/vrouw er alles aan doet om je een geweldige Drenthe-ervaring te laten beleven.

Het zijn unieke B&B’s, op bijzondere plekken, waar je overnacht op een bijzondere locatie, een locatie waar je zeker de rust, ruimte, natuur én cultuur van Drenthe kunt beleven.

We staan voor Oer, waarom die naam? Drenthe is 150.000 jaar geleden in de Oertijd ontstaan door massa’s ijs die stenen naar onze provincie brachten, die stenen werden later gebruikt voor de 52 hunebedden die Drenthe rijk is. Ons logo en onze naam is gebaseerd op die Oertijd.

Drenthe heeft zoveel verhalen, teveel om nu op te noemen, we nodigen je uit om in één van onze mooie B&B’s te komen overnachten en onze prachtige provincie te ontdekken!