OER Bed & breakfast logo - voor prachtige overnachtingen in Drenthe de oerprovincie

nationaal park drentsche aa

Nationaal Park de Drentsche Aa is een bijzondere plek waar natuur en cultuur samenkomen.Volg de eeuwenoude karrensporen langs grafheuvels, hunebedden en galgenbergen. Struin over de weggetjes of banjer lekker door de modder. Voel het frisse water, ruik de heidevelden en beleef de vennen of juist de uitgestrekte bossen met hun zandmeren en strandjes. Neem de kleuren en geluiden van de natuur in je op.

Natuurlijke pracht
Met een oppervlakte van ongeveer 34.000 hectare is Nationaal Park de Drentsche Aa een van de grootste beschermde natuurgebieden van Nederland. Het park strekt zich uit over een uitgestrekt landschap van beekdalen, bossen, heidevelden en pittoreske dorpen. De Drentsche Aa, een kronkelende beek die door het gebied stroomt, is de levensader van het park en geeft het zijn naam. Het heldere water van de beek en de omringende natuurlijke omgeving creëren een idyllische sfeer die zeldzaam is in Nederland.

Historisch erfgoed
Naast zijn natuurlijke pracht heeft Nationaal Park de Drentsche Aa ook een rijk historisch erfgoed. Het gebied is bezaaid met prehistorische grafheuvels, eeuwenoude boerderijen en zelfs hunebedden. Het verkennen van deze historische overblijfselen geeft een fascinerend inzicht in het verleden van de regio en de mensen die hier hebben gewoond. Het is alsof je een stap terug in de tijd zet en de geschiedenis van Drenthe tot leven ziet komen.

Educatieve activiteiten
Voor degenen die meer willen weten over de natuur en geschiedenis van het park, biedt Nationaal Park de Drentsche Aa een scala aan educatieve activiteiten. Het bezoekerscentrum is een bron van informatie, met tentoonstellingen en interactieve displays die je meenemen op een leerzame reis door het park. Daarnaast worden er regelmatig excursies, workshops en lezingen georganiseerd, waarbij deskundige gidsen hun kennis delen en je de geheimen van het park laten ontdekken. Ook kun je er terecht voor advies over wandel- en fietsroutes en het huren van fietsen.

Nationaal Park Drentsche Aa

bed & breakfast nabij nationaal park Drentsche Aa

Geen berichten gevonden!