OER Bed & breakfast logo - voor prachtige overnachtingen in Drenthe de oerprovincie

natuurgebied bargerveen

Midden in ’t Veenland ligt natuurgebied Bargerveen. Het gebied is een restje van het Boertangermoeras en bestaat voornamelijk uit hoogveen. Het Bargerveen is één van de twee gebieden in Nederland waar nog levend hoogveen te vinden is. Een unieke situatie! Vanwege deze unieke status is het Bargerveen uitgeroepen tot een van de aardkundige monumenten van Drenthe.

Gebiedsinrichting
Het Bargerveen bestaat uit drie verschillende delen: het Amsterdamsche Veld in het centrum, het Meerstalblok in het noorden en het Schoonebeekerveld in het zuiden. Tot 1968 bestond de vegetatie voornamelijk uit droge en vochtige heide en berkenbossen. In 1968 heeft de overheid een deel van het veengebied gekocht en overgedragen aan Staatsbosbeheer om dit waardevolle stuk natuurgebied en de bijzondere planten- en diersoorten te behouden. Dankzij succesvolle maatregelen zijn er nu talrijke mogelijkheden voor bepaalde plantensoorten om zich te ontwikkelen.

Ontdekkingstochten
Het Bargerveen biedt een scala aan activiteiten voor avonturiers die op zoek zijn naar een unieke ervaring in de natuur. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling door het hoogveenreservaat. Geniet van het gevoel van vrijheid terwijl je door het prachtige landschap beweegt en geniet van de ongerepte natuur om je heen. Neem de tijd om te pauzeren op de uitkijktoren en laat de rust en stilte op je inwerken.

Veenland Express
Een van de meest opwindende manieren om het Bargerveen te verkennen, is met de Veenland Express. Stap aan boord van deze unieke dubbeldekker huifkar en laat je meenemen op een avontuurlijke reis door de adembenemende landschappen. Met plaats voor meer dan 60 personen en toegankelijkheid voor mindervaliden, is de Veenland Express ideaal voor groepsarrangementen. Laat je verrassen door de deskundige gidsen die je onderweg informeren

De Veenland Express - een bus die door het natuurgebied Bargerveen heenrijd.