OER Bed & breakfast logo - voor prachtige overnachtingen in Drenthe de oerprovincie

steden & dorpen in drenthe

Naast sfeervolle brinkdorpen zijn er in Drenthe ook gezellige steden waar je heerlijk kunt shoppen, een terrasje pakt en kunt genieten van leuke evenementen en activiteiten. Een paar tips op een rijtje; ga naar Donderdag Meppeldag, bezoek Wildlands in Emmen, in Assen vind je het Drents museum en een tripje naar Orvelte mag zeker niet ontbreken. 

gezellige stadjes in drenthe

assen

Drenthe’s hoofdstad Assen is bij velen vooral bekend door de beroemde TT motorraces. Maar weet je dat Assen ook het zomerverblijf van koning Lodewijk Napoleon Bonaparte was? Hier gaan historie en moderne tijd namelijk hand in hand, net als motorgeraas en rust en stilte.

meppel

Laat je verrassen in de levendige binnenstad van Meppel. Meppel heeft een beschermd stadsgezicht met prachtige, monumentale panden, opvallend veel Jugendstilhuizen en karakteristieke bruggen. Zelfs de Keizersgracht, Prinsengracht en Herengracht ontbreken niet.

emmen

Wist je dat Emmen één van de groenste steden in Nederland is? Tegelijkertijd is Emmen ook zeer stads, met topsportclubs, het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Nederland en natuurlijk WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Er is voor iedereen iets leuks te zien en te doen. Kom het meemaken!

sfeervolle dorpen in drenthe

natuur---orvelte---anneke-bloema-(160)

orvelte

Orvelte is één van de mooiste dorpen van Nederland. Het eeuwenoude esdorp, dat in de 10e eeuw is ontstaan, kenmerkt zich door het unieke Drentse karakter. De monumentale boerderijen en de straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een bijzondere sfeer.

9a5a3502-drenthe-couple-day-1

westerbork

Midden in Drenthe ligt Westerbork. Waar vroeger de koeien en schapen bijeen werden gebracht, is de brink nu een plek van gezelligheid. Westerbork staat bekend om de leuke terrassen, maar natuurlijk ook vanwege het twaalf kilometer verderop gelegen kamp uit de Tweede Wereldoorlog en de radiotelescopen.

karin-broekhuijsen_brl8167

ruinen

Het gezellige, brinkdorp Ruinen is de toegangspoort naar het Nationaal Park Dwingelderveld. Een adembenemend mooi landschap dat zich kenmerkt door heide, bos, vennetjes, moeras en stuifzand. Ruinen heeft een bijzonder, rijke geschiedenis als Hoge Heerlyckheid? Ontdek het verhaal van de ridders van Ruinen en Vrouwe Zwedera.