OER Bed & breakfast logo - voor prachtige overnachtingen in Drenthe de oerprovincie

b&b landgoed welgelegen

kenmerken

over deze b&b

Wij heten u van harte welkom op Landgoed Welgelegen! 

Wij zijn de familie Bout en samen runnen wij Landgoed Welgelegen. Op ons landgoed bent u van harte welkom om te komen genieten van de ruimte, de rust en de prachtige omgeving. Zodra u het terrein betreedt, wordt u begroet door het adembenemende aanzicht van ons historische voorhuis in de eclectische stijl, dat stamt uit het jaar 1881.

Op het landgoed kunt u tot rust komen in 1 van de 2 b&b’s, gelegen in het voormalige Koetshuis en Stookhuis. Beide accommodaties zijn stijlvol ingericht en beschikken over een eigen entree, badkamer, zit- en slaapgedeelte. Vanuit de kamer heeft u uitzicht over de landerijen, waar u eindeloos ver kunt turen.

Mochten beide b&b’s al vol zitten, dan kunt u ook altijd terecht op onze minicamping of in 1 van de 2 blokhutten op ons terrein.

Wanneer u zin heeft in een lekker kopje koffie met een heerlijk vers gemaakt gebakje of trek heeft in een uitgebreide lunch of diner, dan kunt u aanschuiven in ons Landrestaurant, De Hooiberg. In het restaurant gebruiken wij verse ingrediënten uit eigen tuin. Het Landrestaurant is elke donderdag, vrijdag en zaterdag geopend vanaf 12.00 uur. 

Naast het restaurant beschikt het Landgoed ook over een eigen Blikmuseum. De blikken vertellen de geschiedenis van de industrialisatie en laten de ontwikkeling van de reclame zien. De collectie telt ruim 3000 blikken, ideaal om rustig te bekijken.

Achter het voorhuis bevinden zich de karakteristieke paardenstallen, waarmee Landgoed Welgelegen ook pensionstalling voor paarden biedt. Als u als paardenliefhebber uw paard mee wilt nemen op vakantie, dan kan dat bij ons. 

Of u nu komt voor een kort uitstapje of een langer verblijf, Landgoed Welgelegen biedt de perfecte setting om te ontspannen, op te laden en te genieten van de schoonheid van Zuidwest-Drenthe. We kijken ernaar uit u te verwelkomen en uw verblijf bij ons onvergetelijk te maken.

faciliteiten

voorzieningen

voorwaarden/huisregels

Inchecken vanaf 15:00 uur
Uitchecken voor 11:00 uur
Huisdieren huisdieren zijn welkom in overleg
Roken niet toegestaan in de kamer

ligging

onze tips

Hier vind je ons

omgeving