OER Bed & breakfast logo - voor prachtige overnachtingen in Drenthe de oerprovincie

nationaal park weerribben-wieden

Een waterrijke oase van rust en ruimte. Dat is Nationaal Park Weerribben-Wieden. Eindeloze rietlanden, hooilanden, moerasbossen, plassen moerassen en trilvenen vind je hier. De ongerepte horizon is uitzonderlijk. 

Dit gebied is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa met in het hart Giethoorn, het Venetië van het Noorden. Breng een bezoek aan de gezellige Zuiderzeestadjes en de Vestingstad Steenwijk. Het is zeker de moeite waard om het allemaal zelf te ontdekken. Je kunt hier fantastisch fietsen, wandelen en varen. 

Flora en fauna
Nationaal Park Weerribben Wieden is de thuisbasis van een diverse en fascinerende verzameling planten en dieren. De met riet begroeide moerassen bieden een ideale leefomgeving voor talloze vogelsoorten, zoals de purperreiger, de roerdomp en de zeearend. Tijdens een wandeling of een boottocht door het park kun je deze majestueuze vogels observeren terwijl ze elegant door de lucht zweven of zich verschuilen tussen het riet. Daarnaast herbergt het park ook zoogdieren zoals de otter, die hier zijn teruggekeerd na jaren van afwezigheid. Het is een waar genot om deze speelse en nieuwsgierige dieren in hun natuurlijke omgeving te aanschouwen.

Verschillende ecosystemen en het landschap
Nationaal Park Weerribben Wieden heeft een intrigerend landschap, bestaande uit een doolhof van kanalen, sloten en meren, omringd door weelderige wilgenbossen. Dit unieke moerasgebied is ontstaan door eeuwenlange turfwinning en heeft een onschatbare ecologische waarde. De kanalen en sloten bieden een fantastische gelegenheid om het park per boot of kano te verkennen. Je zult betoverd worden door de rustgevende geluiden van klotsend water en de serene rust van het omliggende landschap.

 

Diversiteit aan activiteiten
Het verhaal van Weerribben Wieden, inclusief de natuur en de culturele geschiedenis, kan op diverse manieren worden beleefd. Naast wandelen, fietsen en kanoën zijn er ook verschillende musea en evenementen die je kunt bezoeken. Waan jezelf in de tijd van de jugendstil in Villa Rams Woerthe, leer over de kunst van het punterbouwen in Giethoorn, of geniet van een van de vele evenementen, zoals het bloemencorso en het ontzet van Steenwijk. Bekijk de verschillende activiteiten in de Weerribben Wieden. 

Routes
Fiets, vaar of wandel dwars door Nationaal Park Weerribben-Wieden en waterdorpen Giethoorn, Belt-Schutsloot en Wanneperveen. In Zuiderzeestadjes Blokzijl en Vollenhove zie je nog de sporen van een rijk vissers- en handelsverleden. Alleen, met de kinderen of je hond, voor een dag of meerdere dagen
.
 

Nationaal Park Weerribben Wieden

bed & breakfast nabij nationaal park weerribben-wieden