OER Bed & breakfast logo - voor prachtige overnachtingen in Drenthe de oerprovincie

natuurgebied holtingerveld

Dit gebied is aangewezen als een Natura2000 gebied, een gebied vol bijzondere planten en dieren, opgenomen in het Europese netwerk van belangrijke natuurgebieden. Al duizenden jaren zwerven er mensen door dit OER-landschap. Eerst waren het mensen die voedsel zochten, later werd er vee geweid. Momenteel is het een prachtig natuurgebied met een unieke geschiedenis én een plek om te genieten van de mooie natuur, waar orchideeën en de klokjesgentiaan nog te vinden zijn, en waar je zomers de kraanvogel kunt spotten. 

In dit gebied komen voor Drentse begrippen veel hoogteverschillen voor, wandel maar eens door het Ooster- en Westerzand! Ook zijn er verschillende veenplassen te vinden: het Brandeveen, een grote, lastig te vinden, veenplas, het “gat van Berend Boer”, en de Meeuwenkolonie. Eigenlijk zijn het plekjes die we liever geheim houden, maar voor onze gasten maken we een uitzondering!

Je kunt het gebied bereiken vanaf de Toegangspoort Holtingerveld, deze poort vind je aan de Van Helomaweg ten noorden van Havelte. Vanaf deze poort kan je het gebied ontdekken. 

Vanaf de poort waaieren enkele wandel- en fietsroutes over het gebied uit, o.a. naar de hunebedden aan de voet van de Havelterberg. Hier vind je naar volop parkeergelegenheid ook een InformatiecentrumBrasserie Oer, kinderspeelplaats, een keientuin en de schaapskooi van de Holtinger schaapskudde.

 

bed & breakfast nabij het holtingerveld