OER Bed & breakfast logo - voor prachtige overnachtingen in Drenthe de oerprovincie

natuur in drenthe

Drenthe heeft prachtige natuurgebieden zoals het Holtingerveld en het Mantingerzand. En het telt maar liefst drie Nationale Parken die zeker een bezoek waard zijn. Ontdek de natuur op de fiets of maak een heerlijke wandeling. Voel je vrij, geniet van kleuren en geuren. Je kijkt je ogen uit! 

nationale Parken

dwingelderveld

Een prachtig, karakteristiek en afwisselend natuurgebied met heide, bos, vennetjes, moeras en stuifzand. Een bezoek aan Nationaal Park Dwingelderveld is een onvergetelijke ervaring die je dichter bij de natuur brengt en je laat genieten van de schoonheid van het Drentse landschap.

drentsche aa

Nationaal Park de Drentsche Aa is een bijzondere plek waar natuur en cultuur samenkomen. Met zijn weelderige landschappen, historisch erfgoed en gevarieerde flora en fauna biedt het park een unieke en betoverende ervaring voor bezoekers. 

drents-friese wold

In het noorden van Nederland, op de grens van de provincies Drenthe en Friesland, ligt het betoverende Nationaal Park Drents-Friese Wold. Uniek is het Aekingerzand ofwel ‘De Kale Duinen’. De wind heeft hier vrij spel waardoor het zand kan stuiven en een uniek landschap is ontstaan. Prachtig!  

weerribben-wieden

Het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa met in het hart Giethoorn, het Venetië van het Noorden. 

natuurgebieden

Dwingelderveld Oer Drenthe

holtingerveld

Het Holtingerveld is aangewezen als een Natura2000 gebied, een gebied vol bijzondere planten en dieren, opgenomen in het Europese netwerk van belangrijke natuurgebieden.

Natuurgebied Oude Kene in Drenthe.

Oude Kene

Langs de rand van Hoogeveen is in 2008 een nieuw natuurgebied aangelegd. Door het gebied zoekt het water van het Oude Diep nu haar weg door een nieuw aangelegde sterk slingerende loop. 

cdb_r5sb2941

bargerveen

Het unieke natuurgebied Bargerveen ligt midden in ’t Veenland. Een restje van het Boertangermoeras. Bargerveen bestaat voornamelijk uit hoogveen.

Natuurgebied Gasterse Duinen in Drenthe.

Gasterse Duinen

De Gasterse Duinen bestaan uit een golvend heidelandschap. Forse stuifduinen en schilderachtige vennen bepalen grotendeels het aanzicht van het terrein. 

Natuurgebied Mantingerzand in Drenthe.

Mantingerzand

Het Mantingerzand ligt ten noordoosten van Hoogeveen en is ontstaan door het steken van heideplaggen en de aanwezigheid van schapen in het gebied. Het is een van de mooiste stuifzandgebieden in Nederland.

Natuurgebied Reestdal in Drenthe.

reestdal

De Reest is de grensrivier tussen Drenthe en Overijssel. Het dal heeft een geheel eigen karakter. In feite rijgt de Reest landgoederen, heideterreinen, bossen, beekdalgraslanden en sfeervolle boerderijen, als parels aan een ketting, aaneen.

Natuurgebied Terhorsterzand

terhorsterzand

Natuurgebied Terhorsterzand is klein, maar fijn: hier vind je op zo’n 180 hectare bos, heide, vennen en stuifzand bij elkaar. Hoogtes en laagtes wisselen elkaar af en overal groeit de zeldame jeneverbes.

Natuurgebied Balloërveld in Drenthe.

ballooerveld

Het Ballooërveld is een heideveld in de gemeente Aa en Hunze. Het heideveld is gelegen tussen Gasteren, Rolde en Loon. Als je hier wandelt, dan ben je even in een andere wereld.